Endüstriyel Kombi Fırın
Kombi fırınlar endüstriyel mutfaklarda kullanılan, buhar ve
kuru ısıyla pişirme yapabilen profesyonel pişirme ekipmanıdır. Bu fırınlarda
et,balık, tavuk ve sebze yemekleri istenilen şekillerde pişirilebilmektedir.
Kombi
ve konveksiyonlu fırınlar olarak bu grup buharın yanı sıra kuru ısı
ile pişirmesiyle konveksiyonlu kavramını almaktadır. Pişirme modlarına göre her
iki pişirme özelliğini aynı anda kullanabilmektedir.
Kombi fırın alırken nelere dikkat edilmelidir? Hangi
marka profesyonel fırını kullanmalıyım? Bu yazımızda bu gibi sorulara
cevap vermeye çalışacağız.
Hangi işletmeler kombi fırın kullanılır?
Profesyonel manada yemek pişiren tüm işletmeler bu fırını kullanabilir. Genelde restoran, steakhouse, catering, askeri birlik gibi endüstriyel mutfaklarda tercih edilir.
Kombi ve Konveksiyonlu Fırın Kapasitesi
Kombi fırınların kullanılacağı işletmenin yemek sunduğu
porsiyon sayısı hangi kapasitede fırına ihtiyaç duyduğunuzu ortaya çıkaracak
veridir. 4 tepsili fırın modellerinden başlayarak 40 tepsiliye kadar kombi
fırın modelleri bulunmaktadır. 20 tepsinin sığdığı bir fırında raf aralıkları
yaklaşık 67mm’dir. Bu da 65mm derinlikteki gastronorm küvetlerin
kullanılabileceği anlamına gelir. Daha derin küvetlerde pişirme yapılacaksa
kapasitesi 20’nin altına düşebilmektedir.
Bazı işletmeler 40 tepsili bir fırın almak yerine bir adet 10 tepsili ve 1 adet 6 veya 4 tepsli modelden almayı tercih ediyor. Bunun sebebi daha az pişirmenin yapılacağı zamanlarda büyük fırının boşuna çalıştırılmasını engellemektir.
Fırının Enerji Kaynağı Ne Olmalı?
Mutfağınızda kullanacağınız fırının enerji kaynağının ne
olduğunu önceden belirlemelisiniz. Büyük fırınlarda Gazlı modeller tercih
edilirken daha küçük boyutlarda elektrikli modeller tercih edilmektedir. Bunu
belirlerken işletmenin yer aldığı bölgedeki altyapı ve tüketim bedelleri
şartları göz önünde tutulabilir.
Her üründe olduğu gibi kombi ve konveksiyonlu fırınlarında teknik servis ve yedek parça konuları iyice araştırılmalıdır. Türkiye’de yaygın ve yetkin servis ağı olan markalar tercih edilmelidir. Yaşanabilecek her hangi bir sorunda günlerce servis beklemeniz işletmenizi oldukça sıkıntıya sokacaktır.
Hangi Marka Kombi Fırın?
Diktaş Endüstriyel Mutfak olarak sektördeki deneyimimizin
getirdiği bilgi birikimiyle, sektördeki en iyi markalarla çalışmaktayız.
Diktaş Mutfak’ta Rational Fırın, Atalay, Empero,
Himaksan ve Öztiryakiler Fırın modellerinden ideal boyut ve
fiyatlarda, her işletmeye uygun bir kombi fırın bulunmaktadır.