Endüstriyel Mutfak Ekipmanları Belirleme
Endüstriyel mutfak ekipmanları, restoran, cafe, otel,
catering gibi yoğun miktarda yemek üretimi yapılan işletmelerin, sağlık ve
hijyen açısından belirlenen kurallara uygun paslanmaz çelik ürünlerden oluşan
mutfaklarındaki ekipmanlardır. Bu ekipmanlar belirlenirken üretim kapasitesine,
müşteri sayısına ve ürün çeşitliliğine göre değerlendirme yapılır.
Endüstriyel Mutfak Ekipmanları satın alınmadan önce belirlenmesi gereken önemli noktalar
mevcuttur. Bu noktaların doğru tespiti ile en uygun mutfak cihazları belirlenir
ve yüksek kapasiteli veya gereksiz ürün temininin önüne geçilir.
Mutfakta üretilecek menü en önemli öğelerden biridir. Menüde
müşterilere sunulacak ürünler hangi türde mutfak ekipmanları almak
gerektiğinin de belirlenmesinde büyük rol oynar. Örneğin sunulacak içecek
çeşitlerine göre çay ocağı, şerbetlik, kahve makinesi gibi ürünleri
alabilirsiniz. Ice slush servis etmeyecekseniz bunun makinesini almanıza gerek
olmaz. Catering veya yemekhane gibi bir işletme kuruyorsanız yer ocakları,
tencereler, yemek pişirme fırınları en çok ihtiyaç duyacağınız pişirme
ekipmanlarından olacaktır. Fırın gibi bir işletmeniz varsa ve tepsi ve kasa
yıkamanız gerekiyorsa kazan ve tepsi yıkama makinesi satın almanız daha çok
işinize yarayacaktır.
Üretilecek yemek çeşitliliğinin yanında üretim kapasitesi de
önemli bir etkendir. Kaç kişi için yemek üreteceksiniz? İşte bunun gibi tüm
ekipmanlar için üretim kapasitesi önemlidir. 3000 kişinin çalıştığı bir fabrika
yemekhanesinde saatte 500 tabak yıkayabilen bir endüstriyel bulaşık makinesi
işinizi çözmez. Bu durumda saatte 1000 tabaklık giyotin tip veya en az 2000
tabaklık konveyörlü bulaşık makinesi kullanmanız gerekebilir.
Bu iki önemli hususla birlikte olması gereken bölümlere ait
ekipmanlar da doğru tespit edilerek verimli mutfaklar kurulabilir. Depolama
alanı için gerekli raflar, soğuk dolaplar, soğuk oda gibi ekipmanlar ile
hazırlık bölümünde yer alabilecek sebze doğrama makineleri, et kıyma
makineleri, hamur açma makineleri gibi ürünlerden ihtiyacınız olanları muhakkak
almalısınız.
Kurulum maliyetleri konusu sizin üzerinde çokça
düşünüp, imkanlarınız doğrultusunda karar vermeniz gereken bir durum. Uzun
ömürlü olması gereken sanayi tipi mutfaklar mümkün olduğunca kaliteli
ürünlerden oluşmalıdır. Kurulum maliyetleri yüksek olduğundan bazı ürünlerde
daha uygun fiyatlı ürünleri de tercih ederek işe başlayabilirsiniz.
Her ne türde olursa olsun, sanayi tipi mutfakların kurulum işlemlerinde önceden belirlenen menü ve kapasite ile tercih edilen ekipmanlar en verimli mutfakların kurulmasına sebep olur.
Diktaş Endüstriyel Mutfak firması
da tecrübeli kadrosuyla size en iyi mutfağı kurmanız için yardımcı olmaya
hazırdır. En iyi mutfak gereçlerini en iyi fiyatlara Diktaş’tan temin
edebilirsiniz.