- Orta hazneye öğütmüş olduğunuz 65 gr kahveyi yerleştirin ve bir kaşık yardımıyla kahveyi düzleyin. Daha sonra az önce kullandığınız filtre kağıdından üç dört tane daha alın ve kahvenin üstünü tamamen bu filtre kağıtlarıyla kaplayın. Bu sayede damlayan su direkt kahveye temas etmez ve her taneciğe eşit şekilde yayılır.
- En üst hazneye toplam 1 lt olacak şekilde soğuk su ve buz ekleyin. 500 ml su, 500 gr buz kullanabilirsiniz fakat bu kahvenin aşırı soğuk su yüzünden yanmasına sebep olabilir. Acı tatlardan arınmak için 800 ml soğuk suya 200 gr buz koymanızı tavsiye ederiz.
- Ekipmanın suyu damlatma süresini 1-2 saniyede bir damla olacak şekilde ayarlayın.
- Tüm su tükendiği zaman alttaki hazneyi alın ve şişelere boşaltın. Cold brewiniz hazır, dolaba koyup dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.